Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
2 szklanki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
cukier
1 szklanka -
Cynamon mielony Prymat
1 łyżeczka -
cukier wanilinowy
1 opakowanie -
orzechy włoskie
1 szklanka -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka -
jajko
3 sztuki -
jabłka
7 duże
Przepis i sposób przygotowania Ciasto orzechowo-jabłkowe
Można do składu dodać suszone owoce,śliwki np.
Znika momentalnie.
Przepraszam za słabą jakość zdjęcia,ale to były ostatnie kawałki,a oświetlenie dało się we znaki:(
1.Jabłka pokroić w większą kostkę,zasypać cukrem i cukrem waniliowym,by puściły sok.
2.Oddzielić żółtka od białek i białka ubić na zwarta pianę.
3.Jak już jabłka puszczą, wymieszać wszystkie pozostałe składniki i na końcu dodać jabłka i pokrojone orzechy.
4.Piec 45 min.(około,w zależności od piekarnika)na 180stopni.
Pysznie się zajadamy:)
Komentarze (38)
Załaduj więcej komentarzy (28)