Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowo-miodowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

orzechy posiekane 1 szkl
mąka 1 1/3 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 1 kostka
cukier 3/4 szkl
miód 5 łyż
jaja 4 szt
śmietana 3 łyż
sok z pomarańczy 1/2 szt

Krem

masa krówkowa 1 puszka
masło 1 kostka
rodzynki do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowo-miodowe

Kroki postępowania

1
Zmielone orzechy mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Margarynę przekładamy do miski i ucieramy z cukrem i miodem. Następnie dodajemy jajka, sok z pomarańczy i śmietanę. Na koniec stopniową wsypujemy mąkę wymieszaną z orzechami i miksujemy.
Krok 1 - Ciasto orzechowo-miodowe foto
2
Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem i pieczemy w 170 stopniach ok 50 minut.
Krok 2 - Ciasto orzechowo-miodowe foto
3
Studzimy i dzielimy na dwa placki. Masło ucieramy z masą krówkową. Kremem przekładamy ciasto. Wierzch smarujemy masą i posypujemy rodzynkami.
Smacznego!
Krok 3 - Ciasto orzechowo-miodowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.05.2015 07:43
bardzo lubię
Krystyna32 29.05.2015 06:38
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak