Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowo-kokosowe z masą maślaną.
Białka ubić na sztywno, dodając po łyżce cukier. Następnie dodać żółtka i lekko wymieszać. Na końcu dodać zmielone orzechy, mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać.
Piec około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na dwie części.
Biszkopt kokosowy:
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać kokos i lekko wymieszać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. Piec w temperaturze 189 stopni około 30-40minut.
Krem maślany:
Jajko z cukrem ubić na parze. Cukier powinien się całkowicie rozpuścić a masa powinna być puszysta. Wystudzić. Masło ubić mikserem i stopniowo dodawać wystudzoną masę jajeczną
Pierwszą cześć biszkopta orzechowego posmarować połową kremu, wyłożyć ciasto kokosowe i posmarować resztą kremu. Przykryć drugą częścią biszkopta orzechowego. Wierzch można polać polewą i posypać kolorowymi wiórkami lub udekorować w dowolny sposób.