Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowo-kakaowe z galaretką i malinami
Kroki postępowania
Białka ubić z cukrem ,dodać żółtka , mąkę ,proszek i kakao, wymieszać delikatnie.
Dodać miękki masło i zmiksować ,wymieszać .
biszkopt ciemny | |
mąka tortowa | 0,5 szklanki |
jajko | 3 szt |
kakao | 2 łyżki |
cukier | 0,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Biszkopt orzechowy: | |
mąka tortowa | 1/4 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/4 szklanki |
orzechy włoskie | 5 dkg |
cukier | 0,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
olej | 1/4 szklanki |
jajko | 3 szt |
masa | |
bita śmietana w proszku | 200 g |
galaretka cytrynowa | 1 szt |
woda | 0.5 szklanki |
mleko | 0,5 szklanki |
masa | |
śmietana 30% | 200 ml |
masło | 50 g |
fix do śmietany | 1 szt |
galaretka czerwona | 2 sz |
woda | 0,75 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: