Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowo czekoladowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt.
cukier 20 dag
orzechy włoskie 1 szklanka
chleb razowy 1/2 szklanki/czerstwy starty
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowo czekoladowe

Wykonanie:
Żółtka utrzeć z cukrem na puch, następnie wymieszać z startym chlebem, proszkiem do pieczenia, kakao i orzechami. Białka ubić na sztywno, delikatnie wymieszać z masą i przelać do wcześniej przygotowanej formy. Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 29.08.2016 10:05
super ciasto;)
sezamek 28.08.2016 17:51
pyszne ciasto
olkaaa 28.08.2016 16:51
robię podobne
Mniam 28.08.2016 14:45
Bardzo ciekawe i zaskakujące ciasto. Nie piekłam takiego :)
Renata9 24.08.2016 21:26
Fajne ciacho :-)
bertpvd 24.08.2016 21:03
super ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak