Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowe z polewą czekoladową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 6
cukru 15 dag
orzechów włoskich łuskanych 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
kawy mielonej naturalnej 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe z polewą czekoladową

Tortownicę o średnicy 22 centymetry posmarować tłuszczem i posypać tartą bułką. Wybić jajka oddzielając żółtka od białek, zemleć w maszynce orzechy. Żółtka utrzeć z cukrem. Ubić sztywną pianę z białek i pod koniec ubijania dodać do niej łyżkę cukru. Wyłożyć na żółtka pianę, wsypać orzechy, kawę i tartą bułkę. Starannie wymieszać od boków i dna naczynia ku środkowi. Wyłożyć ciasto do tortownicy i upiec. Gdy ostygnie polać gotową polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak