Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto orzechowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier puder 2/3 szklanki
jajko 2 szt
miód pitny 4 łyż
orzechy włoskie 30 g
mleko 3,2% 1/2 litr
mąka 2 łyżki
budyń śmietankowy 2 łyżki
masło 1 kostka
mąka 1/2 kg
Soda oczyszczona Prymat 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto orzechowe

Zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Na jeden placek nałożyć polewę orzechową. Piec po 15 minut w temperaturze 180 stopni C.
Przepis na polewę orzechową: Margarynę rozpuścić na patelni na małym ogniu, dodać miód i cukier - wymieszać. Dodać orzechy i prażyć przez 3 minuty. Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po trochu wystudzony budyń. Utrzeć, aż będzie puszyste.
Przekładanie ciasta: Ciasto / krem / ciasto i polewa orzechowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 18.09.2010 00:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak