Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 9 szt
cukier 37 dag
cytryny 1,5 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4,5 łyżki
esencja waniliowa 1 łyżka
cukier puder do posypania
orzechy włoskie 37 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe

Kroki postępowania

1
żółtka ucieramy z cukrem na puszysty krem.
Krok 1 - Ciasto orzechowe foto
2
Dodajemy esencję waniliową sok i trochę skórki z cytryny, bułkę tartą, orzechy zmielone na mączkę oraz pianę z ubitych białek.
Krok 2 - Ciasto orzechowe foto
3
Wszystko dokładnie mieszamy i wlewamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Ciasto pieczemy przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Krok 3 - Ciasto orzechowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 27.11.2013 17:37
Szybkie i smaczne ciasto, a w dodatku z orzechami
6zer
6zer 26.11.2013 19:03
smaczne ciasto
patryska76 26.11.2013 18:57
Mmm, palce lizać ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak