Ciasto orzechowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt orzechowy:

  • jaja

    6 szt
  • cukier puder

    1 szkl
  • mąka

    15 dag
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Krem:

  • masło 250 g

  • budyń śmietankowy

    2 szt
  • mleko

    0,5 l
  • cukier drobny

    5 łyżek
  • brzoskwinie w puszce

  • orzechy mielone

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt: ubijamy białka z cukrem pudrem, dodajemy żółtka, mąkę orzechy i proszek. Ciasto wlewamy do blachy i pieczemy 25 min w temp. 170. Po upieczeniu ciasto dzielimy na 2 części. Krem: gotujemy mleko i rozrabiamy budyń z cukrem. Gdy będzie zimny ucieramy masło i porcjami dodajemy budyń. Na koniec pokrojone brzoskwinie w kostkę mieszamy z kremem. Połowę kremu nakładamy na ciasto i przykrywamy ciastem. Resztę kremu nakładamy na wierzch .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monisia1977 26.10.2013 07:24
fajne ciacho
AnielskaSlodycz 25.10.2013 18:46
świetny przepis :)
agnieszka214 25.10.2013 17:41
przepis bardzo fajny
Krzysztof15 25.10.2013 15:47
palce lizac
Joannasz3190 25.10.2013 15:45
Pyszności :)
Pyszota 25.10.2013 15:13
Super przepis na deser :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat