Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto orzechowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 3 łyżek
orzechy 4 łyżka
cukier 3 łyżki
kawa rozpuszczalna 1 filizanka
serek mascarpone 30 dag
śmietanka 30 dag
cukier 3 łyżki
kawa rozpuszczalna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto orzechowe

Zmielone orzechy uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, wymieszać, mąkę i orzechy. Delikatnie wymieszać i przełożyć do wysmarowanej tortownicy . Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 30 min. . Po wystudzeniu blaty przekroić na 3 części .Kawę rozpuścić w minimalnej ilości wody, wystudzić. Serek utrzeć z cukrem, dodać śmietanę i kawę i ubijać mikserem.
Biszkopty lekko nasączać, przekładać masą. Wierzch i boki posmarować, obsypać prażonymi, mielonymi orzechami i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 15.02.2013 08:48
super ciasto!
halina17 14.02.2013 12:29
Pyszne ciasto orzechowe.
sanielcia 14.02.2013 11:37
Uwielbiam to ciasto
Luki 14.02.2013 10:44
wygląda pysznie
Pomocnik 14.02.2013 10:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak