Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto odwrócone brzoskwiniowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 3 łyżka
cukier 3 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka
śmietana 30% 500 ml
galaretka brzoskwiniowa 2 szt
brzoskwinie w puszce 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto odwrócone brzoskwiniowe

Pieczemy biszkopt .Ubijamy białka dodając stopniowo cukier do ubitych białek dodajemy zółtka jeszcze chwilę ubijamy.Następnie dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia mieszamy wlewamy na blachę wyłozoną papierem do pieczenia 25/40 blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy20 minut.Ciepły jeszcze biszkopt wkładamy do keksówki,moja jest krótsza od blachy więc musiałam odciąć kawałek biszkoptu.Dociskamy lekko biszkopt do brzegów i tak zostawiamy az wystygnie.Odciete kawałki mozna dać na brzegi.
Dwie galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzątku mieszamy i studzimy.
Brzoskwinie kroimy w kostkę odsączamy.
Ubijamy smietanę do ubitej smietany wlewamy chłodną ale płynną galaretkę zostawiamy chwilę aż zacznie tęzeć , dodajemy pokrojone brzoskwinie mieszamy i wlewamy na biszkopt.
Foremkę wkładamy do lodówki.Schłodzone ciasto odwracamy na deskę zdejmujemy papier.
Górę ciasta ozdabiamy dowolnie.

POLECAM ! ! !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 03.03.2014 11:46
przepyszne ciasto :)
artur7 22.12.2013 13:26
musi być pyszne
Pietruszka 17.12.2013 21:49
ciekawe ciasto
Mati13 20.11.2013 14:16
świetne ciacho
Margo1 03.10.2013 10:56
Super wyszło ci to ciasto
caralajna 30.09.2013 08:22
bardzo apetyczna! :)
Róża1 09.09.2013 11:55
tak jest rewelacyjny przepis:-)
Mati13 26.08.2013 12:02
na pewno bardzo dobrze smakuje
fotoviderek 16.06.2013 10:53
Rewelacyjny przepis :)
MAR3STA 16.03.2013 19:23
bardzo apetyczne ciasto
IZABELA29 30.10.2012 09:25
świetne i czytając składniki napewno pyszne i delikatne
BeataJ 04.10.2012 20:07
bardzo fajny przepis
halina17 04.10.2012 13:55
Super ciasto , bardzo ładnie wygląda.
Agnieszka91 04.10.2012 13:50
pychota
gosia56 04.10.2012 13:15
Dziękuję za miłe komentarze. ciasto robi się bardzo szybko i efektownie wygląda.
gosia56 04.10.2012 13:15
Dziękuję za miłe komentarze. ciasto robi się bardzo szybko i efektownie wygląda.
ziutula
ziutula 04.10.2012 12:24
wygląda smacznie
tomek18 04.10.2012 11:25
PYCHOTA
gusia1000 04.10.2012 11:12
Zgadzam się, jest takie puszyste-za sprawą bitej śmietany i mokre-za sprawą brzoskwiń.
Magula 04.10.2012 11:00
super ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak