Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Nikolas
Kroki postępowania
Białka ubijamy na sztywno z cukrem.
Biszkopt | |
jaja | 4 szt |
cukier | 4 łyżki |
mąka pszenna | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżka |
olej | 1 łyżka |
cukier puder | 2 łyżki |
śmietanka | 660 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 3 łyżki |
czekolada gorzka | 0,5 szt |
DODATKOWO: | |
galaretka brzoskwiniowa | 1 szt |
galaretka agrestowa | 1 szt |
brzoskwinie | 4 szt |
wafelki | 10 (w czekoladzie) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: