ciasto naleśnikowe (niezawodne)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • jajko

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zmiksować, ciasto cieniutko rozprowadzić na patelni, żeby dobrze i równo się rozlało. Na patelni nie może pływać tłuszcz, musi być tylko lekko natłuszczona, tłuszcz ewentualnie można podlać już w trakcie smażenia
.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat