Ciasto naleśnikowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 l
  • mąka

    2,5 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki miksujemy. Kiedy ciasto będzie odpowiednia gęste smażymy na rozgrzanym oleju lub margarynie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gosia40 21.08.2010 20:10
Naleśniczki... mogłabym jeść codziennie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat