Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto nalesnikowe

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
woda gazowana 1 szklanka
mleko 3/4 szklanki
kefil 1 łyżka
jaja 2 sztuki
sól 1 łyżeczka
cukier 0,5 łyżeczki
olej 0,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto nalesnikowe

Po pierwsze musimy : Mleko, wodę i jaja ubić ze sobą w misce. Jeżeli ktoś chce to białka można osobno ubić i dodać na samym końcu.

Stopniowo dosypujemy mąkę w miarę ukręcania ciasta.

Na samym końcu przygotowywania musmy dodajć sól, cukier, kefir i olej i wszystko dobrze mieszamy ze soba.

Dobrze przygotowane ciasto naleśnikowe powinno być płynne.
Na rozgraną patlenie wlewamy około 1/2 łyżki rosołowej ciasta i smażymy z jednej i drugiej strony.. Naleśniki powinny być jak najcieńsze.


Z takiego przepisu powinno wyjśc około 11-13 nalesników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 31.03.2013 22:27
ja robie czesto
TEtalicha 03.03.2013 13:18
i do tego nadzienie owocowe
Magda60 26.06.2012 21:44
super
ewaa 21.05.2012 19:53
przepyszne naleśniki:)
gosia1988 17.05.2012 22:06
super
Sroczka 07.05.2012 21:38
Przepyszne naleśniki. Dużo ich. Ktoś się napracował przy smażeniu.
Tika4444 28.04.2012 21:47
ładne naleśniki
Tika4444 28.04.2012 21:47
ładne naleśniki
Norgiusz 23.04.2012 07:35
mniam
kate.500 04.02.2012 22:00
ekstra pyszne
Lidia6 24.12.2011 20:38
pycha
gacopierz23 02.12.2011 13:40
dobre na dzisiejszy obiad
Grazyna0211 24.11.2011 09:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak