Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na zimno z malinami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

DNO

biszkopty okrągłe 1 paczka
woda 80 ml
sok malinowy 80 ml

MASA ŚMIETANKOWA

śmietana 30% 1 l
cukier puder 3 łyżki
śmietan fix 2 opakowania
serek homogenizowany waniliowy 3 opakowania

WIERZCH

maliny świeże 30 dag
galaretka czerwona 2 opakowania malinowej

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na zimno z malinami

Kroki postępowania

1
Na dno tortownicy wykładamy biszkopty maczane w soku z malin wymieszanym z wodą. Należny wyłożyć jeden obok drugiego.
Krok 1 - Ciasto na zimno z malinami foto
2
Następnie śmietanę 30% ubijamy, dodajemy do niej cukier puder i śmietan fix. Pod koniec ubijania dodajemy serki homogenizowane.
Krok 2 - Ciasto na zimno z malinami foto
3
Przygotowaną masę wykładamy na biszkopty i wyrównujemy.
Krok 3 - Ciasto na zimno z malinami foto
4
Wykładamy maliny.
Krok 4 - Ciasto na zimno z malinami foto
5
Galaretkę malinową przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Tężejącą wylewamy na ciasto.
Krok 5 - Ciasto na zimno z malinami foto
6
Wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny, aż galaretka stężeje. Smacznego.
Krok 6 - Ciasto na zimno z malinami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 19.07.2015 11:46
Fajne ciacho;)
Krystyna32 19.07.2015 10:53
apetyczne ciasto
Ewelina1991 19.07.2015 09:44
świetne ciacho ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak