Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na zimno z malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 puszka
herbatniki 200 g
galaretka agrestowa 1 szt
galaretka owocowa 2 szt
galaretka cytrynowa 2 szt
galaretka malinowa 2 szt
maliny świeże 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na zimno z malinami

Blaszkę wykładamy folią spożywczą, następnie układamy warstwę herbatników.
Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 1,5 szklance wody, tężejącą wylewamy na herbatniki.
Tortownicę wkładamy do lodówki, aby galaretka dobrze zastygła.
Następnie galaretki o smaku owoców leśnych rozpuszczamy w 2 szklankach wody, odstawiamy do przestudzenia.
Po wystudzeniu wlewamy połowę zimnego mleka skondensowanego i ubijamy mikserem do momentu, aż masa zacznie gęstnieć.
Gęstą masę wylewamy na zastygniętą galaretkę agrestową i całość ponownie wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Kolejno rozpuszczamy galaretki cytrynowe i przestudzone łączymy z pozostałym mlekiem skondensowanym. Wylewamy na poprzednią warstwę. Wkładamy do lodówki do zastygnięcia.
Następnie maliny oczyszczamy, płuczemy, układamy na masie z mleka skondensowanego.
Galaretki malinowe rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu. Gdy zaczną tężeć, wylewamy na warstwę z malinami.
Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 05.02.2012 11:50
pyszne
maryśka 21.09.2011 13:42
pyszności
joanna77 08.04.2011 22:37
pyszniutkie!
Misia13 31.03.2011 22:27
apetyczne;-)))
Haneczka1 28.02.2011 22:05
pysznościiiii:)
MAŁGORZATA108 26.02.2011 16:58
Miamm,miamm...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak