Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto na włoską pizzę

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa 0,5 kg
drożdże świeże 10 g
woda letnia 1 szkl
cukier 1 łyżeczka
Sól morska ziołowa Prymat w młynku 1 łyżeczka
olej rzepakowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na włoską pizzę

Drożdże kruszymy w miseczce i zasypujemy cukrem oraz mąką i wodą. Odstawiamy na 15 minut. W osobnej misce przesiewamy mąkę i wlewamy olej, sól i zaczyn. Wyrabiamy do momentu aż ciasto będzie gładkie. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie znowu wyrabiamy.
Rozwałkowujemy cienki placek. Nakładamy ulubione dodatki. Pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak