Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na szybko
Białka oddzielamy od żółtek ubijamy ze szczyptą soli dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając na sztywno. Do dobrze ubitych białek dodajemy żółtka chwilę jeszcze ubijamy chwilę, wsypujemy przesiane mąki i proszek do pieczenia mieszamy delikatnie ale już ręcznie.
Masę wlewamy do tortownicy 30 cm wyłożoną papierem do pieczenia wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 20-25 minut.
Zimny biszkopt smarujemy dżemem brzoskwiniowym.
W zimnej wodzie rozpuszczamy żelatynę mieszamy i zostawiamy aż napęcznieje zalewamy wrzątkiem mieszamy aż się rozpuści studzimy.
Śmietanę wlewamy do miski do ubijania dodajemy cukier i ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania wlewamy żelatynę.
Śmietanę wylewamy na biszkopt.
Na śmietanę układamy połówki moreli i sypiemy czerwoną porzeczkę.
Galaretkę przeżroczystą przygotować według przepisu na opakowaniu i zalać owoce .
Ciasto włożyć do lodówki najlepiej na całą noc aby galaretka dobrze zastygła.
POLECAM!!!