Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pizzę-chrupiące

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 400 gram
drożdże suche 5 gram
sól 1 płaska łyżeczka
cukier szczypta
woda 220 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pizzę-chrupiące

Do miski wsypać mąkę, sól, drożdże, cukier, wymieszać.Wlać wodę i wymieszać aż zrobi się kula.Wyrabiać ok 10 min..Miske wewnątrz wysmarować oliwą, włozyć ciasto, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Blachę bardzo dużą lekko posmarować oleje. Wyłożyć ciasto rozciągając je rekami.Ułożyć dowolne nadzienie.Piec w temp.250 stopni przez 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak