Ciasto na pizzę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • mleko

    0,5 szkl
  • woda

    0,5 szkl
  • sól szczypta

  • cukier szczypta

  • drożdże

    3 gramy
  • oliwa

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Podgrzej w garnku mleko z wodą do letniej temp.
2. Zmieszaj suche składniki i powoli dolewaj do nich mleko z wodą do uzyskania pożądanej konsystencji.
3. Zagnieć ciasto i odstaw na godzinę do wyrośnięcia (ja stawiam je w lekko podgrzanym piekarniku, szybciej rośnie).
4. Rozwałkuj ciasto na blasze i nałóż na nie ulubione składniki.

Ciasto wyrasta zawsze w 100%. Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat