Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
2 szkl -
mleko
0,5 szkl -
woda
0,5 szkl -
sól szczypta
-
cukier szczypta
-
drożdże
3 gramy -
oliwa
4 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Ciasto na pizzę
2. Zmieszaj suche składniki i powoli dolewaj do nich mleko z wodą do uzyskania pożądanej konsystencji.
3. Zagnieć ciasto i odstaw na godzinę do wyrośnięcia (ja stawiam je w lekko podgrzanym piekarniku, szybciej rośnie).
4. Rozwałkuj ciasto na blasze i nałóż na nie ulubione składniki.
Ciasto wyrasta zawsze w 100%. Polecam.
Komentarze (0)