Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierożki WOn Ton

5.0
(54)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ryżowa 50 g
mąka pszenna 150 g
sól
woda 175 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierożki WOn Ton

Kroki postępowania

1
Do miski przesiewamy 50g mąki ryżowej, zalewamy ją wrzącą wodą i odstawiamy na około 20 minut,
Krok 1 - Ciasto na pierożki WOn Ton foto
2
następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną oraz sól i zagniatamy ciasto jak na pierogi, Ciasto zarobione zostawiamy na około 30 minut pod przykryciem,
Krok 2 - Ciasto na pierożki WOn Ton foto
3
Po upływie 30 minut wałkujemy cienkie placki, które kroimy na kwadraty w które kolejno zawijamy farsz. Ciasto jest banalnie proste i świetnie się gotuje - polecam
Krok 3 - Ciasto na pierożki WOn Ton foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.08.2014 09:11
fajny przepis
erym 16.07.2014 21:35
dziekuje za ten przepis, chetnie sprobuje
agnieszka214 29.07.2013 20:57
smaczny pomysł
Konczi 22.11.2012 07:16
Joanna P następny przepis był na pierożki i zupkę ale nie miałam problem z dodaniem więc postaram się umieścić go raz jeszcze
Joanna83 21.11.2012 21:13
Jak zobaczyłam ciasto to miałam nadzieję,że następny przepis będzie na pierożki...:( Konczi,proszę je zrobić,ja czekam! :)
Poison1988 21.11.2012 11:12
jeszcze nie testowałam takiego ciasta - super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak