Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
sól 1/2 łyżeczki
woda 1 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierogi

Kroki postępowania

1
Do miseczki przesiać mąkę, dodać sól i wodę.
Krok 1 - Ciasto na pierogi foto
2
Wszystko dobrze wymieszać i ugnieść rękoma.
Krok 2 - Ciasto na pierogi foto
3
Następnie podzielić na 4 części i wałkować. Okrągłą foremką wycinać kółka i nakładać farsz.
Krok 3 - Ciasto na pierogi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak