Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto na pierogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
sól 1 łyzeczka
woda 1 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na pierogi

Na stolnice wysypujemy mąke 2/3 , dodajemy wodę, ale nie wrzącą ,rzecz jasna. Ugniatamy ciasto, dodajemy powoli resztę mąk i i sól. Wyrabiamy ciasto. dzielimy na czescie, za pomoca wałka rozwałkowywujemy i wykrajamy kubeczkiem kólka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 30.03.2013 20:04
dobre ciasto to podstawa
ajres 18.08.2012 22:11
uwielbiam pierogi
ajres 18.08.2012 22:11
uwielbiam pierogi
Dorian 02.08.2012 22:51
uwielbiam pierogi
Kekerboom 26.07.2012 14:18
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak