ciasto na pierogi

ciasto na pierogi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • woda

    1 szklanka
  • jajko

    1
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki dodać wodę, wymieszać i dorzucić jajko, olej dokładnie wyrobić i odstawić na trochę. Formować dopiero po 20 minutach

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 08.03.2011 13:10
robie podobnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat