Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl
sól 2 łyżeczki
woda 1 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierogi

Mąkę przesiać na stolnicy zrobić dołek wlać niewielką ilość wody i wymieszać, następnie zagnieść ciasto dodając resztę wody, ciasto podzielić na kawałki, dobrze rozwałkować posypując mąką, krążki wycinać szklanką, na każdy krążek nakładać nadzienie składać na pół starannie sklejać widelcem, zagotować wodę z solą na wrzątek delikatnie wkładać pierogi, zamieszać gdy pierogi wypłyną gotować jeszcze ok 3 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 26.12.2012 00:35
Też tak robię
fictor123 13.07.2012 03:42
super
Motorek 06.11.2011 13:54
super
Wafelek2601 02.11.2011 15:36
przydatny przepis
Iwona51
Iwona51 26.07.2011 11:23
Fajne zdjęcie
adam1f 08.07.2011 00:13
niezłe
Monika193
Monika193 26.06.2011 11:31
Seba być może, ja nie wiem, hehe
Seba 11.05.2011 18:10
też tak robię?
Monika193
Monika193 28.02.2011 11:34
robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak