Ciasto na niedzielę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuki
  • mąka

    3/4 szklanki
  • mak

    1/2 szklanki
  • woda

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    3/4 szklanki
  • masa krówkowa

    1 puszka
  • margaryna

    1 kostka
  • budyń śmietankowy

    3 sztuki
  • mleko

    1 litr
  • cukier

    6 łyżek
  • poncz

    1/2 szklanki
  • polewa czekoladowa

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jajka, wody, mąki, maku, cukru, proszku do pieczenia upiec ciasto. Z budyni, mleko i cukru ugotować budyń i wystudzić. Zmiksować kostką margaryny. Ciasto nasączyć ponczem. Posmarować częścią masy z puszki. Wyłożyć krem budyniowy. Na wierzchu posmarować pozostałą częścią masy. Polać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stokrotka 13.05.2011 16:28
mniam.....
katarzynka455 08.02.2011 14:31
uwielbiam ciasta z masą krówkową
Nina7 02.02.2011 15:24
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat