Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na maślance z kruszonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 2.5 kg
jajko 3 szt
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 2 łyżeczki
olej 1/2 szkl
maślanka 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

kruszonka

margaryna 10 dkg
cukier 1/2 szkl
mąka ok. 1.5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na maślance z kruszonką

Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Do utartych jajek dodajemy olej i maślankę, cały czas ucierając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie miksujemy.
Ciasto przelewamy do blaszki 20x20 cm, wcześniej wysmarowanej margaryną.
Kruszonka : Mąkę, cukier i margarynę , mieszamy i rozcieramy tworząc grudki.
Do kruszonki można dodać barwnik w żelu .
Gotową kruszonkę wykładamy na ciasto.
Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 50-60 minut ( do suchego patyczka ).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 09.11.2015 08:52
fajne ciasto
mysza75 08.11.2015 23:12
jakie fajne i dobre ciasto
Joannasz3190 08.11.2015 22:04
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak