Ciasto na lubelskie bociany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 kg
  • woda

    3 szklanki
  • sól

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
Łączymy mąkę wraz z ciepłą wodą na stolnicy i zagnatamy ciasto. Do ciasta dodajemy 2 łyżeczki soli.Tak powstałe ciasto dzielimy na mniejsze kawałki.Każdą z podzielonych czesci kolejno rozwałkowywujemy . Ciasto zwiniete w rulon z farszem kroimy w niejsze kawałeczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
TEtalicha 10.09.2012 16:41
znam je
dianix 16.07.2012 18:33
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/212931/lubelskie-bociany-cos-ala-pierozki.html dla zainteresowanych jak wygląda potrawa:)
Dorota37 16.07.2012 13:53
ja też nie wiem co to te bociany
Izabela28 31.05.2012 20:08
za nazwę daję plusika:)
Izabela28 31.05.2012 20:07
ciekawa nazwa tego przepisu:)
iziona 17.03.2012 07:50
Co to sa te bociany to jakieś pierogi
[email protected] 16.03.2012 19:29
pierogowe tak
dianix 16.03.2012 13:19
no w sumie tak:) Pozdrawiam
1j1o1l1a1 16.03.2012 12:39
takie ciasto...pierogowe ?:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat