Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO NA KRUCHE BABECZKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
margaryna 150 g
cukier puder 80 g
żółtko jajek 3 szt
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia szczypta

Porada

Foremki wcześniej natłuścić odrobiną oleju. Babeczki można wypełnić dowolną masa lub bitą śmietaną

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO NA KRUCHE BABECZKI

Żółtka roztrzepać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Mąkę posiekać z proszkiem do pieczenia i margaryną, następnie dodać roztrzepane jajka i wyrobić ciasto.Włożyć do lodówki na około 30 min,następnie rozwałkować i foremką do babeczek wykrawać i delikatnie docisnąć do foremki. Piec ok 20 min w 180C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 21.10.2014 11:49
super babeczki:)
jasiek 19.09.2014 14:10
super takie babeczki
Adamorek 19.09.2014 13:44
idealne do owocowych kremów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak