Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na herbatnikach jak rafaello
3 szklanki mleka zagotowujemy. W tym czasie żółtka ubijamy na puszystą masę i dodajemy do nich pozostałe mleko oraz budyń w proszku. Dokładnie mieszamy.
Masę wlewamy do gorącego mleka, dodajemy 4 kostki białej czekolady i bardzo energicznie mieszając, gotujemy do chwili pojawienia się "bąbelków". Budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Miękkie masło kroimy na małe kawałki i miksujemy na puszystą masę. Ciągle miksując dodajemy po łyżce budyniu, a następnie 10 dag wiórków kokosowych.
1/3 kremu wykładamy na herbatniki.
Układamy kolejno połowę pozostałych herbatników i kremu. Przykrywamy resztą herbatników oraz kremem.
Posypujemy startą na grubych oczkach czekoladą, resztą wiórków i 3-4 łyżkami płatków migdałowych.
Wstawiamy na noc do lodówki.