Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na ciemnym biszkopcie
Kroki postępowania
Z lodówki wszytskie składniki wyjmujemy wczesniej, ma to na celu aby składniki miały temperaturę pokojową.
Jajka sprawdzamy czy są dobre, oddzielamy żółtka od białek. Zajmujemy się teraz białkami, które ubijamy na sztywną pianę , do bialek podczas ubijania dodajemy szczyptę soli. GDy piana będzie ubita dce cukru, ale ciagle ubijamy. Po dodaniu całego cukru dodajemy kolejno po 1 żółtku ciągle ubijając. D
Wygladamy ciasto na tortownicę, dużą, wyłożoną papierem pieczeniowym.
Masa: robimy budyń wg. opisu na opakowaniu, tylko mleka dajemy połowę. Gdy budyń wystygnie dodajemy miękką margarynę i miksujemy na masę o jednolitej konsystencji. Taką masą przekładamy biszkopt. na koniec wierzch polewamy polewami czekoladowymi, z rozpuszczonych w garnuszkach