Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO NA BIAŁKACH Z RODZYNKAMI

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
białko 1 szkl
olej słonecznikowy 1 szkl
cukier 1,5 szkl
mleko 0,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rodzynki 3 łyżki
olejek waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO NA BIAŁKACH Z RODZYNKAMI

Owoce myjemy o odsączamy. Białka ubijamy ze solą i cukrem na sztywna pianę. W drugim naczyniu mieszamy mąkę, olej, mleko i proszek do pieczenia. Dodajemy pianę i delikatnie łączymy z masą mączną. Na końcu dolewamy olejek i dodajemy owoce suszone. Pieczemy ok. 50 min, w temperaturze 1600. Po upieczeniu ciasto udekorowałam polewą czekoladową i posypałam posypką waniliową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 13.01.2013 11:59
fajne
Anula 03.12.2012 09:55
Oj wkradł się błąd, oczywiście ciasto pieczemy w tem 160 st.
babajaga1969 29.11.2012 19:27
ciasto godne wypróbowania :))
Kulinarna Ja 29.11.2012 19:00
ale bym zjadła!
Rafał10 29.11.2012 17:30
wygląda świetnie, aż ślinka cieknie :)
Zdzisław 29.11.2012 16:59
zapisałem przepis
adelajda 29.11.2012 16:51
wygląda apetycznie !
Dorota59 29.11.2012 16:37
wygląda smakowicie-wypróbuję
Anula 29.11.2012 14:55
Nie macie co zrobić z białkami? Polecam to ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak