Przepis i sposób przygotowania na: ciasto morelowe z budyniem
Piec w temp 180C przez ok 50 min.
Ciasto po ostudzeniu polać ugotowanym w mleku budyniem. posypać kakao i orzechami lub uprażonymi na patelni wiórkami kokosowymi.
jajko | 6 szt |
mąka | 2,5 szklanki |
morele bez skórki | 15 szt |
cukier puder | 1,5 szklanki |
margaryna | 25 dag |
śmietana | 2 łyżki |
mleko | 1 l |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
kakao | 2 łyżki |
budyń waniliowy | 2 szt |
orzechy | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: