Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto mleczna kanapka
Jajka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. W połowie ubijania dodawać stopniowo cukier. Kiedy białka będą szkliste, stopniowo dodawać po 1 żółtku i cały czas miksować. Po dodaniu wszystkich żółtek miksować jeszcze przez chwilę. Mąki z proszkiem i kakao przesiać. Do ubitej masy dodawać po łyżce mąki z kakao i delikatnie mieszać. Ciasto biszkoptowe wylać na wysmarowanej tłuszczem blaszce i wstawić na ok. 30 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec do suchego patyczka.
Wykonanie kremu:
Mleko zagotować z cukrami wanilinowymi i cukrem zwykłym, od czasu do czasu mieszając. Przestudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać do masła mleko i cały czas ubijać. Następnie wsypywać mleko w proszku i ubić na puch. Tak przygotowaną masą przełożyć przekrojony na pół biszkopt. Polać roztopioną w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej czekoladą z dodatkiem mleka lub śmietanki i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce.