Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miodowo-orzechowe
Ciasto orzechowe: Na małym ogniu roztopić 6 dag margaryny z 5 dag cukru i 1 łyżką miodu. dodać orzechy i smażyć na małym ogniu ok 5 min. gorącą masę wylać na czwarte, surowe ciasto i piec całość ok 15 min w temp 180 stopni.
Przepis na masę z kaszy manny: mleko zagotować wsypac kaszę manną z 22 dag cukru. Gotować na małym ogniu, mieszając żeby masa nie przypaliła się. Wystudzić. utrzeć miekkie masło mikserem na puszysta masę, dodać kaszkę i krótko mieszać mikserem.
Przekładanie: 1 placek rozsmarować4 łyżki powideł i 1/3 masy z kaszki, nastepne dwa placki tak samo przekładamy ina koniec placek orzechowy ciasto odstawić do lodówki na ok 2 dniaby nie zmiękło.