Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto miodowe z serem smażonym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto miodowe

miód płynny 3 lyzki
mąka pszenna 45 dag
margaryna 22,5 dag
Soda oczyszczona Prymat 1,5 lyzeczki
śmietana 1,5 lyzki
cukier 15 dag
jajko 2 szt
kakao 2 lyzki

Masa serowa

ser biały 1 kg
jajko 3 szt
margaryna 20 dag
budyń śmietankowy 1 szt
cukier puder 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miodowe z serem smażonym

Placek miodowy:
Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka, zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części i do jednej dajemy kakao. Wykładamy na blaszkę o wymiarze 25/36 i pieczemy do 15 minut w 180 stopniach.
Masa serowa:
Ser mielimy dwa razy. Jajka ucieramy z cukrem a następnie z serem. Margarynę rozpuszczamy, do gorącej dodajemy ser, suchy budyń. Smażymy na małym ogniu, ciągle mieszamy aż do momentu gdy zacznie odchodzić od garnka. Dzielimy na 2 części i gorącym przekładamy placki. Można tak jak ja zostawić troszkę sera i przesmarować wierzch i potrzepać wiórkami czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 11.02.2017 22:21
Bardzo lubię takie miodowe ciasta
dodi 11.02.2017 18:06
mniam, mniam
Janina 11.02.2017 15:35
Świetne ciasto;))
David 11.02.2017 15:07
ciekawy pomysł
Patrycja33 11.02.2017 12:32
poproszę o kawałek do kawki :)
olkaaa 11.02.2017 12:28
bardzo fajne
endzi
endzi 11.02.2017 12:23
Ciekawa propozycja!
Futka 11.02.2017 12:05
Przepyszne ciasto :)
Grazyna0211 11.02.2017 11:41
dobre ciasto
Stenka 11.02.2017 09:31
apetycznie wygląda
pestka 11.02.2017 09:18
pyszne ciasto
Wafelek2601 11.02.2017 09:15
Ciekawy pomysł
Krystyna32 11.02.2017 08:58
apetyczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak