Ciasto miodowe z serem smażonym

Ciasto miodowe z serem smażonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto miodowe

  • miód płynny

    3 lyzki
  • mąka pszenna

    45 dag
  • margaryna

    22,5 dag
  • Soda oczyszczona Prymat

    1,5 lyzeczki
  • śmietana

    1,5 lyzki
  • cukier

    15 dag
  • jajko

    2 szt
  • kakao

    2 lyzki

Masa serowa

  • ser biały

    1 kg
  • jajko

    3 szt
  • margaryna

    20 dag
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • cukier puder

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Placek miodowy:
Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka, zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części i do jednej dajemy kakao. Wykładamy na blaszkę o wymiarze 25/36 i pieczemy do 15 minut w 180 stopniach.
Masa serowa:
Ser mielimy dwa razy. Jajka ucieramy z cukrem a następnie z serem. Margarynę rozpuszczamy, do gorącej dodajemy ser, suchy budyń. Smażymy na małym ogniu, ciągle mieszamy aż do momentu gdy zacznie odchodzić od garnka. Dzielimy na 2 części i gorącym przekładamy placki. Można tak jak ja zostawić troszkę sera i przesmarować wierzch i potrzepać wiórkami czekolady.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 11.02.2017 22:21
Bardzo lubię takie miodowe ciasta
dodi 11.02.2017 18:06
mniam, mniam
Janina 11.02.2017 15:35
Świetne ciasto;))
David 11.02.2017 15:07
ciekawy pomysł
Patrycja33 11.02.2017 12:32
poproszę o kawałek do kawki :)
olkaaa 11.02.2017 12:28
bardzo fajne
endzi 11.02.2017 12:23
Ciekawa propozycja!
Futka 11.02.2017 12:05
Przepyszne ciasto :)
Grazyna0211 11.02.2017 11:41
dobre ciasto
Stenka 11.02.2017 09:31
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat