Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto miodowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
jaja 2 szt
miód 3 łyżki
masło lub margaryna 15 dag
cukier 15 dag
śmietana 250 ml
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miodowe

Mąkę przesiać, zmieszać z sodą, dodać jajka, rozpuszczony miód. Mało utrzeć z cukrem i śmietaną. Ciasto wyrobić jak na pierogi, podzielic na cztery części, upiec ciasta jednakowej wilekości. Gdy wystygną przełożyć dwa razy masą grysikową a środek marmoladą. Przycisnąć deseczką, później polukrować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.12.2013 20:19
Ciekawy pomysł.
Andysz 22.12.2012 15:13
mniammm:)
romanrafal
romanrafal 26.08.2012 14:46
podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak