Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Tortownica o średnicy 22-23 cm
-
masło lub margaryna
175 gram -
cukier
150 gram -
cukier waniliowy
1 łyżka -
jajko
2 sztuki -
mleko
3 łyżki -
mąka
150 gram -
mąka migdałowa
100 gram -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
aromat migdałowy
4-5 kropel
Dodatkowo
-
truskawki
300-350 gram -
kasza manna
1 łyżka -
płatki migdałowe
Opcjonalnie
-
cukier puder
Przepis i sposób przygotowania Ciasto migdałowe z truskawkami
Kroki postępowania


Dodać jajka, mleko, mąkę, mąkę migdałową, proszek do pieczenia i aromat.



Po ostudzeniu opcjonalnie posypać cukrem pudrem.
Przepis jest prosty, szybki i już wielokrotnie sprawdzony, więc bez obaw - upieczenie tego ciasta nie grozi zakalcem!
Komentarze (6)