Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto migdałowe z truskawkami
Kroki postępowania
Dodać jajka, mleko, mąkę, mąkę migdałową, proszek do pieczenia i aromat.
Po ostudzeniu opcjonalnie posypać cukrem pudrem.
masło lub margaryna | 175 gram |
cukier | 150 gram |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
jajko | 2 sztuki |
mleko | 3 łyżki |
mąka | 150 gram |
mąka migdałowa | 100 gram |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
aromat migdałowy | 4-5 kropel |
truskawki | 300-350 gram |
kasza manna | 1 łyżka |
płatki migdałowe |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: