Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto maślankowe z jagodami

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt.
cukier 1 szkl.
maślanka 1 szkl.
olej 1/2 szkl.
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka pszenna 2,5 szkl.
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
jagody 1/2 litra
wiórki kokosowe 1/3 szkl.
kruszonka
margaryna 1/2 kostki
cukier 3/4 szkl.
mąka pszenna 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto maślankowe z jagodami

Całe jajka ubić ze szklanką cukru na pianę. Dodać maślankę, a następnie olej. Dokładnie zmiksować. Dodać cukier wanilinowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Składniki miksować do całkowitego połączenia. Gotowe ciasto wylać na dużą prostokątną blachę. Jagody wymieszać z wiórkami kokosowymi i wyłożyć na ciasto. Przygotować kruszonkę: margarynę, cukier oraz mąkę rozdrabniamy w palcach aż powstaną zbite kawałeczki przypominające kruszonkę. Powstałą kruszonka posypać wierzch ciasta. Pieczemy w 180°C przez około 30-40 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 28.07.2013 10:01
do kawy w sam raz
JOANNA16 22.04.2013 07:50
wygląda pysznie
Kate131 12.03.2013 09:04
wygląda pysznie
monisia1977 18.10.2012 08:16
pycha robie takie same
caffee_tea 17.10.2012 21:56
super przepis
bietka 17.10.2012 21:56
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak