Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto maślanka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 1\\2 szklanki
brązowy cukier 1 1\\2 szklanki
sól 1\\2 łyżeczki
masło 2\\3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon Prymat
maślanka 1 1\\3 szklanki
orzechy 1\\2 szklanki
jajko 2
gałka muszkatołowa Prymat 1\\2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto maślanka

W dużej misce wsypać mąkę cukier , sól, i masło poszatkowane , następnie wszystkie składniki suche .W innej miseczce dajemy jajka i maślankę wymieszać i dodać do składników . Dobrze wymieszać , na koniec tylko dodajemy orzechy siekane : mogą to też być migdały , orzechy włoskie i wsypać je do ciasta , tylko na wierzch już nie mieszać . Zapiekamy w piekarniku 45 minut w 180 st. Po wyjęciu ciasto jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 11.06.2012 12:44
świetne
aacaac 01.08.2011 07:54
fajne
Edyta38 30.05.2011 08:08
super
Elżbieta17 09.05.2011 08:01
Takiego jeszcze nie jadłam:)
Misiabe 08.05.2011 14:39
Apetycznie!!
alaaa 07.05.2011 19:31
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak