Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto maślane z truskawkami i kruszonką - pyszne
Kroki postępowania
Przygotowujemy kruszonkę:
Wszystkie składniki wsypać do miski i wyrabiać rękami aż się wszystko ładnie sklei. Odstawić do lodówki na czas przygotowywania ciasta.
Margarynę utrzeć aż masa będzie jednolita, lśniąca. Stopniowo dodawać cukier i nadal ucierać.
Do margaryny dodawać stopniowo, pojedynczo całe jajka. Dobrze zmiksować.
Następnie dodać stopniowo mąkę wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Miksować do połączenia składników.
Posypać ciasto kruszonką. Piec w nagrzanym piekarniku do 180-200 stopni przez około 30 minut aż się zrumieni góra lub do suchego patyczka. Smacznego!
*Blacha - 30x25 cm.