Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marmurkowe z porzeczkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier wanilowy 1 szt
margaryna 20 dag
cukier 25 dag
mąka pszenna 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
śmietana 18 proc 4 łyżki
budyń waniliowy 2 szt
cukier 2 łyżki
mleko 3/4 litra
masło 20 dag
polewa czekoladowa 1 szt
porzeczki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marmurkowe z porzeczkami

Kroki postępowania

1
Margarynę ucieramy z cukrem, oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie cały czas ucierając dodajemy po jednym jajku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół, do jednej części dodajemy kakao i śmietanę. Blaszkę smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia , następnie wlewamy jasne ciasto a potem ciemne.
Krok 1 - Ciasto marmurkowe z porzeczkami foto
2
Ciasto posypujemy obranymi i umytymi owocami, a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35 minut
Krok 2 - Ciasto marmurkowe z porzeczkami foto
3
Budynie gotujemy na mleku, dodając cukier, a następnie pozostawiamy do przestudzenia. Masło ucieramy z budyniem na puszystą masę i smarujemy na cieście. Wierch polewamy polewą czekoladową.
Krok 3 - Ciasto marmurkowe z porzeczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.08.2013 16:35
muszę zrobić
kasienka23 07.08.2013 07:30
uwielbiam takie ciasto!
Iwa27 06.08.2013 17:00
pychotka ciacho!
ssylwiaa 06.08.2013 15:47
pyszne ciasto ;)
Papryczka 06.08.2013 15:43
dobre ciacho
Róża1 06.08.2013 14:44
ale wygląda apetycznie:-)
Mniam 06.08.2013 14:21
Bardzo apetycznie wygląda.
everay 06.08.2013 14:17
pięknie wyglada
gosia561 06.08.2013 14:03
też tak wykorzystam porzeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak