Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowo-orzechowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier puder 3 łyżki
marchew 200 g
orzechy włoskie 100 g
mąka pszenna 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowo-orzechowe

Żółtka zmiksować na puch z cukrem pudrem, wymieszać ze startą marchewką, orzechami, mąką, proszkiem do pieczenia i piana z białek. Przelać do natłuczonej tortownicy o średnicy 21 cm. Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 17.09.2015 12:18
wygląda pysznie
Damiano
Damiano 17.09.2015 09:20
super ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak