Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowo - buraczane.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polewa czekoladowa 1 opakowanie
mąka orkiszowa 2 szklanki
jaja 3 sztuki
olej rzepakowy 3/4 szklanki
orzechy włoskie 1/2 szkl
burak 1 sztuka
marchew 2 sztuki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier trzcinowy 1 szklanka

Porada

Moje ciasto przekroiłam na 2 części. Posmarowałam powidłami.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowo - buraczane.

Marchew i buraka zetrzec na tarce o dużych oczkach. Jaja wbic do misy, dodać cukier, ubić. Wlać olej, wymieszać. Dodać posiekane drobno orzechy włoskie, mąkę, proszek do pieczenia. Na koniec dodać tarte warzywa i wymieszać łyżką. Przełożyć do przygotowanej formy. Piec 50 minut w 180 stopniach.
Polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 20.04.2017 14:20
ciekawe ciasto :)
Wacław 20.04.2017 11:23
interesujący przepis :-)
Mniam 20.04.2017 11:15
Takie ciasta to ja bardzo lubię :)
Edita 20.04.2017 10:41
fajnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak