Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 5-6 szt
mąka pszenna 2 szkl
olej 1 szkl
jajko 5 szt
cukier 1 szkl
cukier waniliowy
cynamon Prymat 1 lyzeczka
proszek do pieczenia
orzechy włoskie
orzechy laskowe
rodzynki

Porada

Marchewki startej ,najlepiej ok 2 szklanek :-)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe.

Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach(lekkooddisnac nadmiar soku) Mąkę utrzeć mikserem z olejem, dodawać kolejno po jednym jajku. Miksować, aż masa zbieleje. Do masy dodać marchew, cukier, cukier waniliowy, sól, proszek do pieczenia, cynamon i dalej miksować. Na koniec dodać orzechy i rodzynki. Ciasto wylać do formy wyłożonej pergaminem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 1 godziny w temp 170-180 stopni C. Można udekorować polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak