Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe z rodzynkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 140 gram
mąka pszenna pełnoziarnista 140 gram
cukier 170 gram
marchewka starta 225 gram
rodzynki 170 gram
cynamon 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 200 ml
woda 200 ml
sól 1 szczypta
ocet 1/2 łyżeczki
ekstrakt waniliowy 1/2 łyżeczki

dodatkowo

margaryna 120 gram
cukier puder 170 gram
ekstrakt waniliowy 1/2 łyżeczki
słonecznik łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe z rodzynkami

W misce połącz ze sobą wszystkie suche składniki. Dodaj marchewkę,rodzynki i pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj. Ciasto przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 190 C. przez 45 minut, a następnie zmniejsz temperaturę piekarnika na 160 C. i piecze przez następne 30 minut.
Margarynę utrzyj z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Taką masę wyłóż na wierzch ostudzonego ciasta. Posyp ziarnami słonecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 06.12.2016 20:49
lubię ciasto marchewkowe
Bernadeta1 06.12.2016 17:19
pychotka takie ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak