CIASTO MARCHEWKOWE Z CZEKOLADĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 szkl
  • mąka pszenna

    1,5 szkl
  • jajka

    3 szt
  • olej

    1 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyzeczka
  • cynamon Prymat

    1 łyzka
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    1 szczypta
  • cukier waniliowy

    1 łyzka
  • sól

    1 szczypta
  • czekolada mleczna

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę ścieramy na małych oczkach.

Jajka ubijamy z cukrami przez ok. 3 minuty, po czym powoli wlewamy olej.

Dodajemy mąkę przesianą z solą, proszkiem, sodą , cynamonem i przyprawą do piernika – cały czas miksujemy.

Wrzucamy marchewkę i dokładnie mieszamy.

Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 50-55 minut.

Dokładnie studzimy!

Po wystudzeniu oblewamy mleczną czekoladą albo posypujemy cukrem pudrem!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Hanna5 22.05.2015 12:42
Extra... coś dla mnie!
marenka 21.05.2015 18:11
uwielbiam...takie ciasteczko
Jadwiga/Jaga85 21.05.2015 16:22
Pyszne ciasto!
agataw1990 21.05.2015 15:47
Ciasto marchewkowe pychaaaa:)
Mniam 21.05.2015 11:03
Zjadłabym takie ciasto :)
Krzysztof15 21.05.2015 10:16
wyglada apetycznie
Ewelina1991 21.05.2015 09:23
uwielbiam to ciasto
2milutka 21.05.2015 08:48
pysznie!!!!
Krystyna32 21.05.2015 06:13
pyszne ciasto
Wiktoria29 20.05.2015 20:54
uwielbiam.....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat