Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO MARCHEWKOWE Z CZEKOLADĄ
- pyszne ciasto marchewkowe
- ciasto marchewkowe z czekoladą
- znakomite także z cukrem pudrem
- łatwy do przygotowania deser
1. Marchewkę ścieramy na małych oczkach.
2. Jajka ubijamy z cukrami przez ok. 3 minuty, po czym powoli wlewamy olej.
3. Dodajemy mąkę przesianą z solą, proszkiem, sodą, cynamonem i przyprawą do piernika – cały czas miksujemy.
4. Wrzucamy marchewkę i dokładnie mieszamy.
5. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego na 180 C piekarnika na ok. 50-55 minut.
6. Dokładnie studzimy!
7. Po wystudzeniu oblewamy roztopioną mleczną czekoladą albo posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!