Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe Agaty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej roślinny 1 szklanka
marchewka 2 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
cukier kryształ 1 1/2 szklanki
jajko 4
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe Agaty

Mikserem utrzeć mąkę z olejem dodając po jednym jajku. Do masy dodawać po kolei: startą marchew, cukier, proszek, sodę, cynamon. Na koniec dodać bakalie. Ciasto włożyć do foremki. Piec około godziny w temp. około 170 stopni. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową.
W czasie pieczenia lepiej sprawdzić patyczkiem czy jest upieczone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 18.10.2011 21:37
mniam mniam
Małgorzata106 26.02.2011 10:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak