Ciasto marchewkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt
  • cukier

    200 gram
  • mąka

    250 gram
  • marchewka

    350 gram
  • masło

    200 gram
  • cynamon mielony

    2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • soda oczyszczona

    2 łyżeczki
  • cukier puder

    100 gram
  • olejek migdałowy

    5 ml
  • serek homogenizowany

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zetrzeć na tarce marchewkę, odcisnąć sok.Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka, mąkę proszek, sodę cynamon, masło( stopione), dokładnie wymieszać, dodać marchewkę i wymieszać.
Piec 45-50 min. w 180 st.C
Do polewy potrzeba:30gram masła, 100gram cukru pudru, serek i olejek migdałowy.
Polewa:
Zmiksować składniki i polać nimi placek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 22.10.2012 14:15
mnie również zaciekawiło, muszę je zrobic;]
traktorek 08.06.2011 20:03
bardzo mnie zaciekawiło
kotlet 20.05.2011 23:45
ciekawa propozycja
ilka_86 06.03.2011 09:16
muszę kiedyś upiec:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat